Gama Epigen Intim

epigen spray
proprietăți
recomandări de utilizare
Este utilizat pentru prevenirea și tratamentul infecțiilor virale a zonelor intime și ale pielii, dezechilibrele bacteriene și creșterea imunității locale
Principalul ingredient activ al spray-ului Epigen intim este acidul glicirizic activat, obținut din rădăcina plantei medicinale licorice.

Acidul gliciric activat are un efect complex:
 • antiviral
 • imunostimulatoar
 • antiinflamator
 • antipiretic
 • regenerativ
Proprietăți terapeutice și profilactice:
 • Normalizează imunitatea în vagin prin stimularea propriilor factori de apărare
 • Are un efect de regenerare (vindecare) pronunțat înpotriva fisurilor și microtraumelor
 • Elimină rapid disconfortul (mâncărime, arsură, uscăciune etc.)
 • Eficiența ridicată și siguranța utilizării spray-ului Epigen au fost dovedite prin studii clinice efectuate în centrele de cercetare de top

Este permisă utilizarea în întregia perioadă de sarcină și alăptare.

Medicamentul se eliberează în farmacii fără prescripția medicului.

CITIȚI INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE ȘI CONTRAINDICAȚII.
Epigen intim spray este recomandat pentru utilizare:

Înainte și după actul sexual – cu scop de profilaxie antivirală. Epigen spray micșorează riscul de infectare virală (nu înlocuiește alte metode de protecție cu caracter sexual)

În lipsa unui singur partener sexual stabil. Epigen spray micșorează riscul acutizării infecțiilor virale (herpes, papiloma-virus), disbalansul bacterian (viginoza bacteriană) și a candidozei vaginale, care sunt cauzate de schimbul echilibrului microbian și perioada de adaptare cu noul partener.

În perioada de sarcină. Epigen spray poate fi administrat în toate trimestrele sarcinii. Este eficient în creșterea imunitîții vaginală și rezistența locală împotriva infecțiilor virale( pot apărea pe fonul disbalasului hormonal cauzat de graviditate). Este inofensiv atît pentru mamă cît și pentru făt.

În perioada de tratament ginecologic/ dermatovenerologic, împreună cu administrarea lumînarelelor, antibiotice locale și administrarea contraceptivelor. Nu este antagonist cu alte preparate. Epigen spray recuperează imunitatea, catalizează dezvoltarea microflorei naturale, micșorează riscul infecțiilor virale, a dezechilibrului bacterian și dezvoltarea candidozei.

În stres și supraoboseală, la modificarea silului de viață și/sau a zonei de climă. În caz dacă schimbați zona de climă(plecați în vacanță sau schimbul locului de trai) Epigen spray susține imunitatea și microflora vaginală, împiedică acutizarea infecțiilor virale și dezechilibrul bacterian.
Epigen intim complex monodoze
proprietăți
recomandări de utilizare
Epigen monodoze gel intim, complex natural predestinat pentru aplicarea intravaginala care nu este un sapun
Manifestarile neplacute din zona intima cum ar fi arsura, mincarimile, mirosul neplacut și senzația de uscaciune vaginala. Compoziția sa naturală are grija de zona intima și menține pH-ul natural al vaginului favorizind dezvoltarea microflorei vaginale.

Mod de aplicare:
 • Scoateți capacul de protecție (după scoaterea capacului, gelul trebuie de aplicat cât mai repede posibil).
 • In poziția culcat pe spate cu picioarele îndoite în genunchi, aplicați gelul în interiorul vaginului.
 • Eliberați conținutul tubului in vagin.
 • Dupa utilizare, aruncați tubul în recipientul pentru deseuri.
Se foloseste în tratamentul medical sau profilactic inclusiv pentru lubrifierea în timpul actului sexual. Fiecare tub contine o doza pentru o singura utilizare.
Se recomanda de către medic sau la discreția pacientei. În funcție de necesitațile personale dozele și intervalurile pot fi crescute sau micșorate.
Compoziția specială a Epigen intim complex monodoze a fost dezvoltată ținând cont de caracteristicile fiziologice ale femeilor
Epigen intim monodoze conține extract din rădăcină de lichior, care este cunoscută sub numele de glicirizină. Acidul lactic hidratează, protejează și ajută la menținerea pH-ului natural.

Această combinație:
- Previne înmulțirea particulelor de virus
- Stimulează apărarea celulelor pielii afectate
- Are efecte de calmare imediată
- Provoacă vindecarea rapidă
- Permite utilizarea pe termen lung fără limită de timp,
- Este o pentru a preveni reapariția simptomelor și bolilor
- Tratează fisurile și microtraumele vaginale

Potrivit pentru femei adolescente și adulte, femei însărcinate și care alăptează.
Epigen intim complex monodoze este recomandat
Modificări legate de vîrstă în perioada de menopauza (schimbarea fonului hormonal).
Epigen intim complex monodoze va elimina eficient uscăciunea zonei intime, ceia ce este posibil pe fundalul unei modificări a echilibrului hormonal și va avea un efect de hidratare pronunțat.

Disconfort, microtraume si microfisuri în zona intimă

Când luați contraceptive orale.
Epigen intim complex monodoze este neutră pentru efectele medicamentelor sistemice. Va avea un efect de hidratare și de înmuiere. Elimină disconfortul în timpul intimității.

Stări însoțite de uscăciune în zona intimă (dezechilibru hormonal)
Prezența acidului hialuronic în compoziția Epigen intim complex monodoze ajută la restabilirea echilibrului optim de apă al țesuturilor zonei intime, asigură o stare de confort.

Gelul Epigen este recomandat împotriva infecțiilor:
 • Micoza vaginala
 • Candidoză vaginală
 • Herpes genital
 • Herpes zoster
 • Papilomavirus uman
Epigen immuno
proprietăți
EPIGEN IMUNO o combinatie complexa de aminoacizi, vitamine, microelemente si substante biologic active.
Epigen imuno regleaza activitatea sistemului imun si a ficatului (hepatoprotector), scade riscul infecțiilor (sezoniere si postoperatorii).

In componenta Epigen Imuno intra: aminoacizi, vitamine, acid glicirizinic, microelemente, cu efect antioxidant, imunomodulator, hepatoprotector si antiviral.

Epigen imuno contine acid glicirizinic - saponina triterpenica naturala, obtinut din radacina de lemn dulce. Poate fi dizolvat cu apa sau suc.
Acidul Glicirizinic poseda efect imunomodulator, antiviral prin inhibarea replicarii virusului ADN, ARN, dar nu actioneaza asupra replicarii celulelor – gazda.

Efect antioxidant puternic.

Efect hepatoprotector inalt in asociere cu glicina.

Efect antimicrobian direct asupra unor microorganisme (inclusiv formele polirezistenze ).

CONTRAINDICATII
Intoleranta individuala sau sensibilitate inalta la unele componente, sarcina, virsta pînă la 3 ani.

Glizigen crema de buze
Compozitie
recomandări de utilizare
Glizigen crem – preparat antiviral pentru utilizare topică, externă

Preparat destinat menținerii bunei hidratări și nutriției buzelor formînd o barieră protectivă naturală. Ajută foarte mult înpotriva proceselor ulcerative ale buzelor, precum și a tegumentelor și mucoaselor înconjurătoare.

Acidul glicirizinic acivat posedă efect antiviral ( inhibă replicarea viruşilor Varicella zoster, Herpes simplex tip 1 si 2, HPV ), efect antiinflamator, regenerant, imunomodulator și antipruriginos.

Poate fi utilizat în perioada sarcinii și alăptării.
Compoziție:
Apă
Cetearyl alcohol - Peg20 Stearate
Phenoxyethanol
Methyl /Ethyl /Butyl /Isobutyl /Propyl 4- Hydroxybenzoate
Aromă
Acid Glycirrhizinic 0,1%
Indicații:
 • Tratamentul și profilaxia erupțiilor herpetice ale buzelor, regiunii nasului și feţei
 • Adjuvant topic în terapia Zona– Zoster
 • Recomandat la pacienţii cu herpes rezistent la acyclovir

Mod de administrare:
Imediat după apariţia primelor simptome prevestitoare (furnicături, durere, înţepături , usturime) se va aplica local de 3-4 ori/zi, astfel veți preveni apariţia veziculelor herpetice.

În cazul cînd erupţia este deja constituită se fac 3-5 aplicații zilnice pînă la remiterea simptomelor și a leziunii, recomandăm de continuat tratamentul 3-4 zile cîte 2-3 aplicații în zi.

Profilaxie: 1-2 aplicări zilnice pe toată suprafaţa buzelor în perioadele care creează condiţii optime apariţiei erupţiei herpetice (primavară/toamnă, ger/vînt, etc).

Pentru mărirea efectului recomandăm să combinați cu Viusid cite 1*3 ori/ zi sau Epigen imuno cite 1 flacon în zi, la copii – dozele în dependență de vîrstă.

Contraindicaţii: Hipersensibilitate la componentele preparatului.
La acest preparat sunt contraindicatii, din acest considerent citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi preparatul.
2020 © Epigen Intim
Produs în Franța: Chemigroup France
Reprezentanță în Republica Moldova:
«VINAMEX» SRL
Adresa: str. Bănulescu Bodoni 47, MD-2012 or. Chișinău
info@vinamex.md, tel: +373 22 214 164
Informațiile postate pe site sunt doar cu titlu de referință și nu pot fi considerate ca consultația medicului sau înlocuirea acesteia.